لولههای درزدار و بدون درز از جمله پرکاربردترین لولهها در صنایع مختلف به شمار میروند و هر یک از آنها ویژگیها و قابلیتهای خاص خود را دارند. اگرچه تفاوت اصلی بین این دو نوع لوله در روش تولید آنهاست، اما تفاوتهای دیگری نیز وجود دارد.
در ادامه تفاوت لوله درزدار و بدون درز در شاخص های مختلف شرح داده شده است:
تفاوت در ظاهر لولهها
یک تفاوت لوله درزدار و بدون درز در ظاهر لوله ها است. لولههای فولادی بدون درز از ورقهای فولادی به عنوان ماده اولیه تولید میشوند. یکی از مشکلاتی که سطح بیرونی این ورقها دارد، این است که در فرآیند نورد گرم قابل رفع نیست و تنها پس از اتمام تولید، جلا داده میشود. در فرآیند کاهش ضخامت دیواره لوله، برخی از مشکلات و نقصهای موجود ممکن است تا حدی برطرف شوند.
از سوی دیگر، لولههای فولادی درزدار جوشی از کویلهای نورد گرم به عنوان مواد اولیه استفاده میکنند. نکته قابل توجه در تولید این لولهها این است که کیفیت سطح کویل با کیفیت سطح لوله برابر است و کنترل آن به سادگی امکانپذیر است. سطح کویل نورد گرم معمولاً از کیفیت بالایی برخوردار است.
بنابراین، با توجه به موارد ذکر شده، میتوان نتیجهگیری کرد که کیفیت سطح لولههای فولادی درزدار جوشی به مراتب بهتر از لولههای فولادی بدون درز است.
تفاوت در فرآیند شکلدهی
فرآیند شکل دهی در تفاوت لوله درزدار و بدون درز نقش بسیار پررنگی دارد بدین صورت که لولههای فولادی بدون درز تنها با یک بار نورد گرم شکلدهی میشوند. این نوع لولهها به طور کلی از ریختن و انباشتن فولاد مذاب تشکیل میگردند. سپس با خروج فولاد مذاب از طریق شکاف حلقهای و کشش آن، لوله بدون درز تولید میشود. به همین دلیل، در سطح این لولهها هیچ جوشی وجود ندارد ولی از سوی دیگر، لولههای فولادی جوش داده شده از نوار یا صفحه فولادی تولید میشوند که در این فرآیند، خم کردن و جوشکاری به کار میرود. لولههای جوش داده شده، مانند لولههای آب، معمولاً با خم کردن و جوش دادن درز صفحات فلزی ساخته میشوند. به همین دلیل، درز جوش در سطح این لولهها قابل مشاهده است. برای تولید لولههای با قطر بزرگ، از روش مارپیچی استفاده میشود.
:: بازدید از این مطلب : 8
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0